Fantasy

Om linja:
Tenk deg å bruke et år på å utforske fantasyuniverset. Vi tar utgangspunkt i film og litteratur og skaper vår egen verden. - "One Treacle Tart to rule them all!"

Her vil vi, i tillegg til å utforske film- og litteraturhistorien, lære å bruke Adobeprogrammer som f.eks Photoshop og After Effects. Du vil også lære å lage spesialeffekter i form av sminke, masker og kostymer.

Fantasylitteratur er en skjønnlitterær sjanger som omfatter både romaner og noveller, men også filmer og tegneserier benytter sjangeren. Handlingen i Fantasylitteraturen foregår som regel i et fantasiunivers, men kan ta i bruk virkelige steder og hendelser og ta utgangspunkt i personer fra virkeligheten.

Les mer...

Petter Amundgård

(Lærer Scene Musikk Teater/Fantasy)

Petter er linjelærer på Scene Musikk Teater. Han har musikk og lærerutdannelse fra Høgskolen i Hedmark og Universitetet i Sørøst-Norge. Han spiller blant annet gitar, bass og slagverk, og har erfaring som lydtekniker både i livesammenheng og i studio. Han har tidligere jobbet i reklamebyrå som grafisk designer og har erfaring innen markedsføring. 

Epost: petter.amundgard@oppland.org

Kristian Aspelien

(Lærer Fotball og Fifa/Fantasy)

Kristian er linjelærer på Fotball og Fifa og har, sammen med Bjørn Tore Veland, ansvaret for onsdagsseminarene på skolen. Han er lærerutdannet ved NTNU i Trondheim med hovedvekt i samfunnsfag. Kristian legger også til rette for at elevene kan ta opp igjen eksamen fra videregående, og skaffer undervisningspersonell hvis ingen ansatte kan bistå.

Epost: kristian.aspelien@oppland.org

Marit Jonas

(Lærer Fantasy/Scene Musikk Teater)

Marit har kunstutdannelse fra folkehøyskole i Danmark, privatskole, kunstfagskole og høyskole, og har studert kunsthistorie og middelalderarkitektur ved Universitetet i Bergen. Hun har undervist i grunnskolen, videregående skole og kulturskole, og er aktiv som billedkunstner og kursholder. Som billedkunstner jobber hun med tegning og maleri.

Epost: marit.jonas@oppland.org