Studentliv

Mat
Dagen startet med frokost som er god og sunn kost, der alle kan finne noe de liker. Lunsj består av både varm og kald mat i flere former. Middag er varmmat med god variasjon og kveldsmaten har et godt utvalg av kaldmat. Vi er opptatt av at kostholdet skal være variert og godt. Hver dag kommer en ny rett til middag, og hver uke kommer en ny meny.

Bygninger
Skolen består av i hovedsak 4 bygninger. Gymsalbygget, internatet og hovedbygget og spisesalen. Utenom undervisningen så satser skolen på at alle rom skal være åpne, slik at elevne kan bruke det som er av skolens ressurser akkurat når de måtte ønske. Vi har blant annet flere TVstuer og samlingsrom. Andre rom som er flittig brukt er datarom, bibliotek, musikkrom, skolekjøkken, kunstrom, festsal og gymsal. I gymsalen finnes også trengingsapparater og manualer. Alle kan fritt disponeres av elevene.

Utenfor skolens område
Det er kort avstand til Gjøvik og alt det byen har å by på. I umiddelbar nærhet av skolen finner man blant annet svømmehall, ridesenter, treningsstudio, fotballbaner, kjøpesenter og selvsagt pub.

 


Hva sier elevene?

---------------------
"På Toten folkehøgskole kan du bruke fritiden din på mye variert. Vi har et flott bibliotek, TV-stuer og tilgang til treningsapparater! Vi bor veldig nære på internatet, så det er ikke noe problem å finne folk å henge med! Det er en flott fotballbane nede i sentrum, og et koselig lokalsamfunn med mat- og klesbutikker. Det er også veldig mange valgfag å velge mellom, enten du vil lære deg koreansk eller drive med ballsport! På Toten folkehøgskole er det nesten umulig å kjede seg!"
Ollie Sundet

-------------------
"Det varierer veldig hva jeg gjør på fritiden, men jeg har for det meste brukt tiden min i lydstudio. Der har jeg spilt inn sanger med sang og gitar, og lært meg å redigere og legge på effekter. Er så fint at vi kan bruke studio når vi vil! Når jeg ikke er i studio sitter jeg som regel med vennene mine og ser en film/serie/vi prater/lager mat/går turer, noen ganger samles vi i peisestua og spiller et spill, går på butikken eller så sitter vi rett og slett og stirrer på telefonene våres. Det er aldri et kjedelig øyeblikk på skolen, men det er alltid tid og rom for å slappe av når man trenger det. Loftstua i 3. etasjen er super hvis du bare vil ligge og slappe av med en film eller en såpeopera på tv'n."

Elisabeth Dyrøy Hundsnes